PeRole Forum

Totul despre role
It is currently 07 Sep 2010, 20:41

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ] 
Author Message
 Post subject: Gheata cu glezna neacoperita vs. acoperita
PostPosted: 13 Jun 2010, 15:32 

Pana acum am mers pe o pereche de role cu gheata care acopera glezna si roti de 100mm.Vreau sa trec la unele mai de viteza (SCHANKEL GIGUE) dar cum nu am mers niciodata pe asa ceva nu stiu ce dezavantaje sunt.Voi mai avea acea manevrabilitate care o am cu rolele curente? v-as ruga sa imi spuneti avantajele si dezavantajele unei role fara gleza, multumesc.

Profile  

Post subject: Re: Gheata cu glezna neacoperita vs. acoperita
PostPosted: 13 Jun 2010, 16:08 

ma poti contacta pe messenger. ai id-ul in profil.

Profile  

PostPosted: 14 Jun 2010, 11:06 

Am inteles lepsuleT ca ai ceva de vanzare :))... dar scrie si cateva randuri despre ce a intrebat teodor1991... poate sunt altii care isi pun aceleasi intrebari ;). Parerea mea... cand spui viteza, spui gheata scurta.

Profile  

PostPosted: 14 Jun 2010, 14:51 

@teodor1991
Chiar şi cele low-cut (cel puţin la inline) acoperă glezna doar că sunt „tăiate” mai jos decât restul. Suportul deasupra gleznei este însă mult redus pentru că altfel nu ai avea cum să te laşi suficient de jos pentru poziţia caracteristică. În rest: liner foarte subţire pentru reducerea jocului între picior şi gheată, tăietură la spate pentru tendonul lui Ahile şi or mai fi.
Un timp de acomodarea ar interveni datorită presiunii suplimentare la niveul gleznei şi eventual a durităţii resimţite datorită linerului subţire şi a materialelor din gheata propriu-zisă.
Aici contează foarte mult nivelul la care eşti, greutatea, timpul care-l petreci pe role, răbdarea :).
Cam asta ar fi din punct de vedere al ghetei...

Pentru şină, dacă mergi deja pe ceva cu roţi de 100 şina tot cam aceeaşi lungime va avea, cu bune şi cu rele. Nu ai avea la ce să te acomodezi practic.

Uite ceva sfaturi generale aici -> http://www.inlineplanet.com/09/04/low-cuff-boots.html

Dă şi tu mai multe detalii dacă vrei: ce doreşti să obţii, ce role ai acum, greutatea, mărimea piciorului etc.

Profile  

PostPosted: 14 Jun 2010, 15:20 

eu ii urez lui Teodor sa gaseasca si sa faca o alegere buna pentru ce are el nevoie in acest moment. variante pe piata sunt, nu multe, dar sunt. doar el poate sti ce-i doreste inima, care sunt limitele fizicului sau si ce sacrificii banesti poate face.

un singur lucru e cert: inline speed skating-ul este un sport scump. pentru fantezii ocazionale prin parc ramaneti la ghete fitness no-name, gen: 2 la zece mii si`o ciunga.

Profile  

PostPosted: 14 Jun 2010, 18:14 

hai ma ma lasi cu scumpul ca poti sa iti faci o gheata de viteza lejer cu 8 milioane

Profile  

PostPosted: 15 Jun 2010, 10:42 

@teodor - uite aici, daca te descurci cu engleza. articolul este exact ce-ti trebuie tie si altora care isi pun intrebari si cauta raspunsuri la: "Ce role imi trebuiesc ?" etc.

http://www.inlineplanet.com/10/06/how-t ... kates.html

Spor!

Profile  

PostPosted: 15 Jun 2010, 12:37 
Mentally Ill

sika1986 wrote:
hai ma ma lasi cu scumpul ca poti sa iti faci o gheata de viteza lejer cu 8 milioane

Pentru mulţi şi 500 de lei e mult de dat pe o pereche de role aşa că e relativ modul în care fiecare gândeşte pe plan monetar.

Profile  

PostPosted: 20 Jun 2010, 23:18 

diferentele intre ghetele speed lower-cut si high-cut sa zicem din punctul meu de vedere ar fi urmatoarele (folosind ca puncte de referinta cele doua perechi de speed-uri de la powerslide si anume C6 si R4 cu care ma dau): ghetele speed lower-cut C6 permit o manevrabilitate si o mobilitate foarte mare, viteze de deplasare destul de mari dar nu au suport pentru glezna ceea ce inseamna ca toate fortele ce actioneaza asupra ghetei in timpul mersului dar si atunci cand stai pe loc se vor descarca direct pe glezna.din experienta pot sa iti zic ca ghetele astea nu sunt confortabile, sunt tari, o sa simiti asfaltul pana in crestetul capului, plus ca se poate in functie de anatomie sa ai ceva dureri la glezne, calcaie dupa un anumit timp de folosire.cel putin pe mine ma terminau dupa 5-6 ore de mers.Ghetele speed high-cut R4 au suport pentru glezna, nu prea mult dar totusi exista, dar se pierde intr-un procent mic la mobilitate si viteza.Ca si confort sunt peste cele lower-cut.ceea ce pot sa zic este ca merg mai des cu R4 pentru ca pot sa ma plimb cu ele non-stop fara sa imi capaceasca glezna sau calcaiele.Depinde de tine ce vrei sa iti iei plus ca toate chestiile astea enumerate mai sus depind exclusiv de anatomia, experienta si preferintele fiecaruia.

Profile  

PostPosted: 21 Jun 2010, 01:20 

Mersi de raspuns, cred ca voi alege in final ceva care sa acopere si glezna.

Profile  

PostPosted: 24 Jul 2010, 07:41 

Am ales pana la urma o gheata cu glezna acoperita Poewrslide C8 insa am o problema de fiecare data cand o incalt.Ma jeneaza si imi face buba/vanataie la calcai, mai exact momentul in care ma jeneaza este acela cand accelerez.Am mai patit asta si la incaltaminte dar dupa o pauza de cateva zile imi trece, desigur, daca nu le purtam.Am facut pana acum 3 pauze de la aceste ghete(imi trecea, o incltam iar), ultima fiind cea mai mare, mai exact de 11 zile.Inainte sa o incalt se vindecase complet iar acum la tur iar am avut probleme, cand e piciorul descoperit si ma ating ma ustura.Am purtat 2 perechi de sosete si o glezniera(plus plasture) in speranta de a mai atenua si tot m-a frecat dar nu atat de rau ca datile trecute.Stiti vreo metoda de a scapa de aceasta problema(C8 este compatibila heat-molding?!)? aveti idee daca cu timpul imi va trece(poate a mai patit cineva de pe aici)?
Precizez ca gheata are 185mm(nr.44) iar eu am in picior 263mm(nr.41 dupa chart-ul celor de la Powerslide).

Profile  

PostPosted: 24 Jul 2010, 11:45 

Nu cumva este prea mare şi ai joc? Este heat moldable.

Profile  

PostPosted: 24 Jul 2010, 11:52 

Asta e problema, are joc, nu sta fix.Esti sigur 100% ca PowerslideC8 -2009 este heat-moldable, da? oricum nu prea vad cum m-ar ajuta asta deoarece problema este la calcai, pe partea unde este foarte rigid si nu stiu ce s-ar putea modifica acolo.Sunt prea obosit acum sa rascolesc acum pe forum despre HM dar daca ai tu idee un topic cu tutorial posteaza aici linkul sau daca nu iti e prea greu, zi-mi tu.

Profile  

PostPosted: 24 Jul 2010, 12:04 

Vezi în pdf-ul ăsta -> http://www.powerslide.de/2009/downloads/FAQ/FAQ-eng.pdf
Sunt termoformabile cu siguranţă; vezi că la călcâi într-o parte scrie SHMR.
Dă şi tu mai multe detalii, unde exact te bate etc. Oricum, dacă frecatul are loc din cauza deplasării călcâiului e cam complicat...

Profile  

PostPosted: 24 Jul 2010, 12:16 

Image
Este mai in extremitati.Si eu am zis ca e mai complicat la calcai, nu cred ca acea suprafata dura se poate modifica, doar e fibra de sticla.

Profile  

PostPosted: 24 Jul 2010, 12:54 

Image

Pe scurt, incalzesc cuptorul, cand ajunge la 90 celsius bag gheata, dupa 5 minute verific sa vad daca e destul de moale, cand e destul de maleabila o scot, bag piciorul cu o soseta uda si cu cateva prosoape in aceiasi stare incerc sa o modelez pe picior.Am omis ceva?

ps: la ''check the flex after 5 minutes'',flex-ul este?

Profile  

PostPosted: 24 Jul 2010, 13:12 

Io aş încerca un 70-80 de grade celsius, 90 este limita de sus. Pune şosetă.
Tocmai că se poate modifica, nu fibra de sticlă în sine este foarte dură, răşina care este între staturile de ţesătură din fibră de sticlă se înmoaie/întăreşte.
-> to flex = a îndoi, practic o să vezi când devine maleabilă

Atenţie! Dacă gheata este MARE şi prin strângerea şireturilor călcâiul nu stă aproape FIX nu văd la ce te-ar ajuta termoformarea.

Uite ceva sfaturi şi aici (dar pentru Bont) -> http://www.bont.com/items/heatmolding.html
Poţi împinge cum arată acolo, cu un mâner de şurubelniţă sau ceva similar, un loc mai problematic.
Nu sta ÎN PICIOARE cu toată greutatea când sunt moi. Stai pe un scaun când te încalţi şi cât timp se răcesc.

Profile  

PostPosted: 24 Jul 2010, 23:24 

Am incercat acum pentru o gheata dar fara niciun succes,am dat cuptorul la cea mai mica flacara si le-am lasat cca 7minute, am incaltat-o exact cum ai zis dar fara niciun succes, nu parea deloc maleabila.Cel mai probabil temperatura din cuptor nu a ajuns la 80-90grade.Din postul tau de mai sus sa inteleg ca fibra de sticla, acea zona care este la calcai trebuie sa devina maleabila?

Profile  

PostPosted: 25 Jul 2010, 10:21 

Fibra de sticla trebuie s-o incalzesti mai mult, cam 110-120 ºC din cate imi aduc aminte. Depinde de producator si bineinteles daca gheata e facuta pt treaba asta.

Profile  

PostPosted: 25 Jul 2010, 10:34 

Da, zona respectivă o să devină maleabilă. La aia se referă termoformarea în cazul ghetelor din f. carbon/f. de sticlă, zonele făcute din aceste materiale.
A fost temperatura prea joasă sau le-ai ţinut prea puţin.

Profile  

PostPosted: 25 Jul 2010, 22:45 

Aries wrote:
Atenţie! Dacă gheata este MARE şi prin strângerea şireturilor călcâiul nu stă aproape FIX nu văd la ce te-ar ajuta termoformarea.

Nu prea imi sta atat de fix calaiul.Am mai incercat aseara o data procedura cu heatmolding, le-am tinut circa 10minute la flacara minima si pe urma am stat cu ele incaltat cam 15minute(pe scaun, bineinteles), materialul ala mai textil de deasupra era mai moale dar zona calcaiului era tot tare ca piatra, unde e fibra de sticla.

minator wrote:
Fibra de sticla trebuie s-o incalzesti mai mult, cam 110-120 ºC din cate imi aduc aminte. Depinde de producator si bineinteles daca gheata e facuta pt treaba asta.

In acel PDF dat de Aries nu scrie decat ce am scris eu mai sus despre heat-molding, daca e sa suporte ma va ajuta ce ai scris tu mai sus? fibra de sticla daca ajunge la temperatura aia se strange?
cam asta mi-ar trebui mie, sa fie mai stramt acolo....

Am facut azi o tura prin parc si tot asa mi se pare, imi e aproape imposibil sa merg, la fiecare manevra care o fac simt cum ma freaca. Ar avea rost sa incerc inca o data cu heatmoldingul dar la o temperatura mai mare?
Mama mi-a tot zis sa imi pun branţuri, ea la incaltamintea care e mai mare asta foloseste.A incercat cineva de aici? ...sau daca aveti alta alternativa care m-ar putea ajuta ziceti-mi va rog, ma seaca rau problema asta :(( si vreau sa o rezolv cat mai repede, multumesc!

Profile  

PostPosted: 26 Jul 2010, 10:49 

Io zic că branţurile pot fi o idee bună, mai reduc din dimensiunile interioare. Ar merita încercat.

Nu trebuia să iei cu 3 numere mai mari :), asta-i tot. Dacă nu ai probleme cu lăţimea piciorului astea „de viteză” se iau ori fixe ori cu un număr mai mare.
Şi chiar şi la picior lat se pot comanda lăţimi diferite.

Profile  

PostPosted: 26 Jul 2010, 14:15 

teodor1991 wrote:
Mama mi-a tot zis sa imi pun branţuri, ea la incaltamintea care e mai mare asta foloseste.A incercat cineva de aici? ...

Eu am folosit aşa ceva, dar atenţie: la ghete cu doar un număr mai mare decât piciorul meu a trebuit să pun două rânduri de branţuri. În cazul tău, la ghete cu (din ce am înţeles) trei numere mai mari, ... s-ar putea să nu mai meargă aceeaşi soluţie.

Image

Profile  

PostPosted: 27 Jul 2010, 22:32 

Am incercat azi cu 2 perechi de branturi si am mai folosit unul care e format numai din calcai (l-am pus lipit de zona problematica) si se pare ca e rezolvata problama, nici nu am putut sa imi dau seama ca am mers putin timp dar pare totul ok.Daca mai are cineva probleme de genul poate incerca branturile...

Profile  

PostPosted: 12 Aug 2010, 05:17 

Buna dimineata!

dupa un tur de vreo 2 ore al cartierului am rezolvat problema, am inlocuit glezniera cu o soseta, am scos branturile si am pus in acea zona unde aveam problema un minibrant care e din piele cu un burete plus inca un burete mai tare.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]