PeRole Forum

Totul despre role
It is currently 07 Sep 2010, 20:38

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: sugestii si idei legate de continutul si aspectul site-ului
PostPosted: 02 Jul 2009, 12:39 

Care e problema ? :) ca am si eu experienta cu phpbb ..si mi-e lene sa citesc tot .

Profile  

PostPosted: 02 Jul 2009, 12:50 

Pai e simplu draga Adi. Daca postezi azi si maine vrei sa faci un UP pe vanzari (per exemplu), ca in alte forumuri, nu`ti reactaulizeza postul in most active :) si iti adauga ce ai scris in the same f_king window :) cam atat dorea Gabi aka scorpio666

Profile  

PostPosted: 02 Jul 2009, 14:47 
Mentally Ill

sunt probleme cu modul. ţi-am mai zis. mă ocup cum plm mă pot ocupa de el. ţi-am mai zis. cine plm vrea poate să citească. Nu stau să văd 20 de posturi ale aceluiaşi user unul după altul doar de dragul de a fi topicul în capul paginii.

Profile  

PostPosted: 02 Jul 2009, 15:16 

Location: acolo unde domneste prafu', nesimtirea si ambuteiaju'
din bun simt am zis sa nu continuui cu oftopicul si sa mut discutia [cum am facut de multe ori pana acum], dar daca respectivul nu vede postare noua atunci ''canci'' continuare discutie :p

Profile  

PostPosted: 14 Aug 2009, 13:00 

Se poate face ceva ca sa mearga partea de embed in forum pentru Vimeo?
Chiar si Dailymotion a devenit popular... este mult continut si ar fi o idee buna.

Profile  

PostPosted: 14 Aug 2009, 14:57 
Mentally Ill

Daily Motion are tag. Nu ştiu cât de funcţiuonabil este pentru că nu l-am prea încercat. O să-ncerc să pun şi Vimeo. Dacă are careva codul sursă şi-l dă prin vreun pm bănuiesc că o apară mai devreme decât mai târziu.

-- 14 Aug 2009, 16:23 --

După cum spuneam, Daily Motion era deja, dar am ţinut să arăt dovada că "este funcţionabil". Linkul ce trebuie pus între tagurile [dailymotion][/dailymotion] (care vor apărea automat dând click pe butonul dailymotion de deasupra căsuţei unde scrieţi conţinutul mesajului) se găseşte dând click pe Menu urmat de URL & EMbed code copiind primul link.

Mulţumiri lui Aries pentru codul de la Vimeo. Între tagurile [vimeo][/vimeo] (care vor apărea automat dând click pe butonul vimeo de deasupra căsuţei unde scrieţi conţinutul mesajului) se copiază linkul filmuleţului din browser.

Profile  

PostPosted: 07 Feb 2010, 20:56 
Mentally Ill

În momentul de faţă tema default a forumului a fost schimbată. Cine vrea să o schimbe se paote duce în user control panel - board preferences - my board style.

Profile  

PostPosted: 07 Feb 2010, 21:12 

nu e nevoie sa se duca nicaieri; dupa ce ai ineibălit ala se seteaza automat la fiecare pe ce era pus.

Profile  

PostPosted: 07 Feb 2010, 22:05 

Nu se seteaza nimic automat, vechea selectie pentru tema s-a dus pe apa sambetei.
Nici macar friend/foe nu mai sunt, dar asta nu-i asa de grav.
Duda nu era instalarea "peste" a unui phpbb la zi, problema erau partile custom de la tema si modul ala de chat care e pe nu stiu unde infipt.
Daca se ignora chat-ul sunt doar vreo 4-5 fisiere de modificat din ce am vazut.

Profile  

PostPosted: 07 Feb 2010, 22:59 

mai, daca asa e cu tema imi cer scuze; oricum mi-a parut ca dupa ce setasem aia tot vedeam la styles cati ce alesesera; cei mai multi erau pe subsilver2; hai ca din 2 clicuri te pui iar pe ce vrea muschiu tau;

daca te apuci de treaba o sa vezi tu care-i buba:
- cand vrei sa faci update si-ti da serveru eroare ca n-are memorie; si n-ai cum sa setezi tu cata memorie e alocata pe hosting cand iti seteaza aia contu pe server; si atunci zici ups, unde fac treaba; si te gandesti sa-ti pui apache, dupa aia iti dai seama ca tre sa-l configurezi; si dai din lac in putz(a); apoi ai nevoie de php; iar configurari; apoi iti trebe mysql; numa astea sa stai sa le downloadezi si sa le instalezi si configurezi daca esti pupaza iti ia o saptamana;apoi inveti sa scrii mysql sa importi baza de date luata de pe site ca sa ti-o poti instala la tine pe localhost; apoi te gandesti ca ce bun ar fi un myphpadmin si ti-l pui si pe ala in calculator; apoi citesti cum se face update la phpbb3, ce trebe sa pastrezi si ce nu; incerci sa te prinzi ce moduri erau instalate si bati campii pe formuri sa vezi ce-i ala automod, ajax chat antidouble post; si descoperi ca quick reply e built in phpbb3 desi cineva il instalase in forum; inveti ce-i aia modx si apoi incepi sa-ti dai seama de ce dracu nu se instaleaza modurile si da erori; descoperi, rezolvi; mai bagi si style-uri in plus te chinui sa adaptezi chatu si la ele, ca deh, default le baga la footer si tu vrei sus si mai vrei sa nu apara in lista userii hidden, rulezi tot si cand e totul ok pe localhost faci update pe hosting; apoi mai descoperi si p-acolo ca nu merg de unele ca ai schimbat prefixu bazei de date si captcha are in baza nume de fisier in loc sa si le faca dinamic; rezolvi tot; si zici si tu, hai ca sa vada lumea ca am facut ceva ia s-ai fortez sa vada; si vine unu si te critica ca unde-i ie lu stilu si ca el facea tot din 6 fisiere; superficial.

eh adunat mi-a luat peste 10h.

Profile  

PostPosted: 07 Feb 2010, 23:12 

Update se face usor varsand pbpbb-ul peste cel vechi + schimbat drepturile (daca citeai documentatia), dar coteaza mult sa stii ce-i modificat si unde. Cum eu nu stiam asta am reusit ceva gen 90% cand l-am facut. Dupa cum vezi nici tu nu ai reusit 100% da' macar ramai cu experienta :).

Profile  

PostPosted: 07 Feb 2010, 23:25 

Aries wrote:
Update se face usor.

tu n-ai inteles nimic din ce-am scris?

il fac la loc cum era ca am backupurile si te lasam pe tine sa vedem cat iti ia sa-l faci, merge?

forumu merge 100%; friend/foe nu e mod e built in; la fel si quick reply; nu stiu ce nu vezi tu? arata mi ceva care zici tu ca nu merge; tot ce nu mergea merge acum.

apropo, cum va plac liniile chatului; sunt mai mici sa incapa mai multe; dar faptu ca atunci cand esti hidden nu mai apari in chat?

am mai reparat si anti double postul; lipeste mesajele doar primele 15 minute de la postare; pe toate forumurile e la fel; dupa aia permite dublarea.

Profile  

PostPosted: 07 Feb 2010, 23:37 

Dude, data trecuta (acum cateva saptamani) cand ai pus backup-ul ala VECHI peste cum arata forumul? Era bulit tot?
Eu zic ca nu...
In rest: difera aspectul la chat, fereastra de useri de chat merge aiurea, nu s-au pastrat setarile de la teme, foe nu mai esti ca te-ai pus moderator sau ceva similar (sau au schimbat astia regulile). Daca mai vad ceva, in timp, iti zic.

PS: se face usor UPDATE, nu s-o iei de la 0. Diferenta e majora.
Cine te-a pus sa incerci sa reproduci totul acasa nu stiu.

Profile  

PostPosted: 07 Feb 2010, 23:44 
Mentally Ill

Mie unul mi se pare prea mic fontul de la "shoutbox". Nu ştiu dacă aici este vina obişnuinţei sau nu, însă în momentul de faţă, ochii nu prea apreciază.

Cât de restul lucrurilor tehnice, cred că puteam continua conversaţia şi pe privat cum a fost până acum, de când am bulit phpbbul cu updateul care n-a mers până în momentul de faţă.

Profile  

PostPosted: 08 Feb 2010, 00:06 

Aries wrote:
Cine te-a pus sa incerci sa reproduci totul acasa nu stiu.

scriptul phpbb3 care face update la baza de date (ca daca nu stii, nu e suficient sa inlocuiesti scripturile, trebuie sa aduci si baza de date la versiunea lor, conversie de tabele, tabele/linii,coloane noi etc.); serverul scuipa o eroare de alocare memorie; n-ai cum sa-ti maresti memoria alocata pe server, am vazut ca e setata la 64mb de cand cumperi hostingu; probabil era serveru full; desi am scris asta de vreo 2x de n-ai prins motivu; nu eram tembel sa aleg calea cea mai grea; deci degeaba inlocuiai fisierele daca ramaneai cu baza de date in urma; culmea e ca am facut asta pe localhost si mergea; da nu poti sa risti, sigur erori apar pe masura ce investighezi.

aspectul la chat e modificat expre de mine; oricum template-ul vechi era stocat in baza de date si nu m-am mai chinuit sa-l scot de-acolo; scrisule cam mi, n-am reusit sa-l fac putin mai mare, e de prin style-sul tagurilor html si ma depaseste; tema de iarna are un buton cu care maresti fonturile de 3x.

dupa cum am mai spus, daca esti hidden nu apari in chat; asta e iar facut de mine;

de setari la teme nu stiu ce spui; totul e cum vine dupa un fresh install; deci au fost ras tot continutul /forum/ si pastrat doar config si images; dupa aia am adaugat automod si inca 2 moduri cu el.

Profile  

PostPosted: 08 Feb 2010, 00:30 

Da' nu-i nevoie sa-mi dai explicatii detaliate, foarte bine ca a mers in definitiv. Pe mine ma intereseaza (mai ales) impactul mai fin al modificarilor :).
Si cum ala nu-mi place, o intind spre locuri mai pasnice...

Profile  

PostPosted: 14 Jul 2010, 17:51 

o mica observatie.in prima pagina a site-ului a fost introdus un link - buton cu "first step - part 2".ar trebui sa mai fie introdus inca un buton care sa contina partea intai sau sa se faca un buton care sa le cumuleze pe amandoua.

Profile  

PostPosted: 14 Jul 2010, 21:49 
Mentally Ill

Partea 1 este deja disponibilă pe site. Este primul video din cele 7 ce se găsesc pe siteul www.PeRole.Ro .

Profile  

PostPosted: 24 Jul 2010, 12:07 

S-a schimbat codul de embedding de la YouTube -> http://googlesystem.blogspot.com/2010/0 ... -code.html
Quote:
If you use the new embed code style, your viewers will be able to view your embedded video in one of our Flash or HTML5 players, depending on their viewing environment and preferences. In instances where HTML5 isn't supported (e.g. our HTML5 player can't play videos with ads), we use Flash.

Profile  

PostPosted: 12 Aug 2010, 17:59 
Mentally Ill

A fost adăugat un buton pe siteul principal care sper că ne va scuti de explicaţiile pe care trebuie să le dăm la fiecare tură referitoare la TRASEUL pe care îl vom urma.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours [ DST ]